Коланите в автобусите стават задължителни, гласи текст, който ще бъде обявен

...
Коланите в автобусите стават задължителни, гласи текст, който ще бъде обявен
Коментари Харесай

Коланите в автобусите стават задължителни

Коланите в автобусите стават наложителни, гласи текст, който ще бъде разгласен за публично разискване на 23 април, съобщава министърът на превоза Ивайло Московски.

В новия Закон за придвижването по пътищата ще бъде записано рейсовете по постоянни линии да бъдат наложително оборудвани с колани. В момента в закона няма такова условие. Преди потегляне на рейса водачът е длъжен да осведоми пасажерите да слагат коланите. Ако не го създадат, ще има санкцията както за лидера, по този начин и за пасажерите - извършители, обясниха от транспортното министерство.

“Лицензът на транспортьор се лишава, когато има аргументи за това. В момента чакаме да си свършат работата проверяващите органи ”, сподели още Московски, представен от 24 часа. 

" Пътниците се предизвестяват да си поставят коланите, само че за жалост огромна част от тях се отнасят с подигравка ", сподели пред NOVA изпълнителният шеф на фирма " Юнион Ивкони " Георги Атанасов и добави, че е доста мъчно водач да задължи 50 души да си сложат коланите. Атанасов също съобщи, че те биха могли да спасят човешки живот. 

Според полицаите животът на жертвите от вчерашната жесока злополука на Автомагистрала " Тракия " е можел да бъде избавен, в случай че са били задлъжени да слагат предпазните колани. “Това е най-големият проблем, тъй като, в случай че законът ги задължаваше, тези хора можеше да са живи ”. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР